ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗ ΣΚΗΝΗ-BEHIND THE SCENES Uncategorized

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΜΕΤΡΙΑ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ-CONSERVATION AND ARCHAEOMETRY IN THE NATIONAL ARCHAEOLOGICAL MUSEUM OF ATHENS

This slideshow requires JavaScript.

Το Τμήμα Συντήρησης, Χημικών και Φυσικών Ερευνών και Αρχαιομετρίας του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου περιλαμβάνει τα εργαστήρια συντήρησης αγγείων, μετάλλων, γλυπτών, εκμαγείων, οργανικών υλών, χαρτιού και αρνητικών φωτογραφιών καθώς και το εργαστήριο φυσικών και χημικών ερευνών και αρχαιομετρίας. Απασχολεί 23 άτομα με διαφορετικές ειδικότητες: δέκα συντηρητές αρχαιοτήτων και έργων τέχνης, έντεκα τεχνικούς συντήρησης, ένα χημικό και ένα εργοδηγό χημικό.

Σχετικά ρεπορτάζ:
http://www.efsyn.gr/arthro/heiroyrgeio-arhaiotiton
http://www.tanea.gr/news/culture/article/5217225/to-csi-mias-tarixeyshs/

1 comment

  1. Παρασκευή 13 Μαϊου 2016, μια μικρή ομάδα γυναικών με αναπηρία, επισκέφτηκε το Εθνικό Αρχαιολογικό μουσείο, έχοντας την βαθιά επιθυμία να θυμηθεί λίγη από την ιστορία που έμαθε στο σχολείο! και τα κατάφερε με την βοήθεια της ξεναγού Ειρήνης Παύλου, που με τον τρόπο που εξηγούσε,αποτυπωνόταν στο μυαλό μας η ιστορία του τόπου μας. Με την βοήθεια της, διανύσαμε όλες τις εποχές, παρουσιάζοντας μας πλήθος εκθεμάτων.
    Όλο το προσωπικό ήταν εξυπηρετικό και ευγενέστατο! Η προσβασιμότητα για τ’ αναπηρικά αμαξίδια μας, εξαιρετική!
    Κι η ημέρα μας δεν θα μπορούσε να κλείσει καλύτερα από το ν απολαύσουμε ένα καφεδάκι στο καταπράσινο κηπάκι του καφέ στο υπόγειο!
    Ανυπομονούμε για την επόμενη εξόρμηση μας!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: