ΑΝΟΙΧΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ - OPEN MUSEUM ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ-EVENTS Uncategorized

ΕΚΘΕΣΗ ΜΕ ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΤΗΝ IANOS ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΗΣ-EXHIBITION INSPIRED BY THE NATIONAL ARCHAEOLOGICAL MUSEUM IN IANOS ART ROOM

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 7 Ιουνίου 2016 τα εγκαίνια της ομαδικής εικαστικής έκθεσης της IANOS Αίθουσα Τέχνης για τον εορτασμό των 150 χρόνων από την ίδρυση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου. Υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Μικρής Άρκτου και την επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού, η IANOS Αίθουσα Τέχνης τιμά το σημαντικότερο αρχαιολογικό μουσείο της χώρας με μία έκθεση διακεκριμένων και ανερχόμενων Ελλήνων εικαστικών που θα διαρκέσει έως τις 10 Σεπτεμβρίου. Η έκθεση στη συνέχεια θα μεταφερθεί τον Νοέμβριο στον χώρο αναψυχής του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου.

Αντλώντας έμπνευση από τα εκθέματα των συλλογών του Μουσείου, αλλά και από το ίδιο το κτίριο και την ιστορία του, οι καλλιτέχνες αποτυπώνουν μέσα από την προσωπική τους ματιά διαφορετικές πτυχές και θεάσεις του χώρου και των δράσεων του Μουσείου.

Στην έκθεση συμμετέχουν: Κώστας Ανανίδας, Εριέττα Βορδώνη, Μάριος Βουτσινάς, Στέλιος Γαβαλάς, Ανδρέας Γεωργιάδης, Ειρήνη Γκόνου, J.Joshua Garrick, Τίνα Καραγεώργη, Βούλα Καραμπατζάκη, Βασίλης Λιαούρης, Μιχάλης Μαδένης, Στέλλα Μελετοπούλου, Γιάννης Μπεκιάρης, Χαρίτων Μπεκιάρης, Γεωργία Μπλιάτσου, Στέλιος Παναγιωτόπουλος, Γεύσω Παπαδάκη, Παναγιώτης Πασάντας, Ντίνος Πετράτος, Άντζελα Πετροχείλου, Μαίρη Σαμόλη, Δημήτρης Σαρασίτης, Πραξιτέλης Τζανουλίνος, Κατερίνα Τσεμπελή, Πάβλος Χαμπίδης, Αθηνά Χατζή.

Στο πλαίσιο της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 28 Ιουνίου στις 20:30 διάλεξη της Διευθύντριας του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, Δρ Μαρίας Λαγογιάννη.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: