ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ-EVENTS ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ-VISITORS Uncategorized

ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΚΗΠΟΥ…THE DIFFERENT VIEWS OF THE GARDEN …


Μια ανάσα δροσιάς στο καυτό καλοκαίρι προσφέρει ο ανανεωμένος κήπος στο αίθριο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου!
Τα δένδρα για τους αρχαίους Έλληνες χρησίμευαν ως κατοικία των νυμφών, η ελιά ήταν ιερή και προστατευόταν από την Αθηνά, κλαδιά ελιάς, δάφνης, κισσού, μυρτιάς και άλλων φυτών χρησιμοποιούσαν σε ιερές τελετές και πομπές και με κλαδιά φυτών έπλεκαν τα στεφάνια των νικητών στους αθλητικούς αγώνες.
Τώρα με τον εμπλουτισμένο και ανανεωμένο κήπο που σχεδιάσθηκε με φυτά που συνδέονται με τις δοξασίες της αρχαιότητας οι επισκέπτες του μουσείου θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν τους δικούς τους συνειρμούς και παραλληλισμούς και να διευρύνουν την μουσειακή εμπειρία με ζωντανά παραδείγματα του μύθου και της φύσης.
Η ανανέωση του κήπου έγινε με αφορμή τους εορτασμούς του Μουσείου για τα 150 χρόνια από τη θεμελίωσή του. Υλοποιήθηκε χάρη στην ευγενική χορηγία της JT International Hellas σε συνεργασία με την εταιρεία αρχιτεκτονικής τοπίου Ecoscapes.

The renovated garden in the atrium of the National Archaeological Museum offers a breath of fresh air in the hot summer!
The renovation of the garden happened on the occasion of the anniversary of the museum for the 150 years since its foundation. It was realized thanks to the generous sponsorship of JT International Hellas in cooperation with Ecoscapes landscape architecture company.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: