ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ-EVENTS Uncategorized

ΕΘΝΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ: ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016-ΔΡΑΣΕΙΣ 2017- NATIONAL ARCHAEOLOGICAL MUSEUM: ANNUAL REPORT 2016 – ACTIVITIES 2017

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και η Εταιρεία των Φίλων του  πραγματοποίησαν εορταστική εκδήλωση για  τη νέα χρονιά τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου και ώρα 18:00 στην αίθουσα του Βωμού.

Αποχαιρετώντας το επετειακό έτος του 2016, παρουσιάσθηκε μια πανοραμική ματιά στις κυριότερες δράσεις που σηματοδότησαν τον εορτασμό των 150 χρόνων από τη θεμελίωση του Μουσείου, στις συνέργειες που αναπτύχθηκαν, αλλά και σε στοιχεία που φανερώνουν την ιδιαίτερη ανταπόκριση του κοινού. Παρουσιάσθηκε επίσης ο προγραμματισμός του 2017 ως προς τις ερευνητικές, επικοινωνιακές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες του Μουσείου (βλ. συνημμένο Powerpoint και αρχείο pdf).

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε με μουσικό πρόγραμμα από τη χορωδία του Μουσικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών υπό τη διεύθυνση του καθηγητή Νίκου Μαλλιάρα και περιλάμβανε γνωστά έργα του κλασικού και έντεχνου ρεπερτορίου. Ακολούθησε κοπή πίτας στο Καφέ του μουσείου.

Στην εκδήλωση προσήλθαν: Η υπουργός πολιτισμού κ. Λυδία Κονιόρδου,  ο πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής κ. Νίκος Σεβαστάκης, η Γενική Γραμματέας πολιτισμού κ. Μαρία Βλαζάκη, η Πρόεδρος του ΤΑΠΑ κ. Ασπασία Λούβη, η Πρόεδρος των ΕΛΤΑ κ. Φρόσω Σταυράκη και πολλοί άλλοι αξιότιμοι προσκεκλημένοι.Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: