ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ-EVENTS ΠΡΟΣΕΧΩΣ-COMING SOON Uncategorized

«Η ΚΟΡΗ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ» – “THE DAUGHTER OF THE SEA”

«Κόρη της Θάλασσας» του Δημητρίου Αρμακόλλα

«Είναι δύσκολο για έναν γλύπτη να μιλά για το έργο του. Προσπάθησα να είμαι σαφής, να χαίρομαι γι΄ αυτά που κάνω και κάθε φορά ήταν μια καινούργια έκπληξη, σαν εκείνα τα πρώτα όνειρά μας… Ένας καλλιτέχνης, ό,τι κι αν αξίζει, προσπαθεί να πιάσει ένα όνειρο.»
                                                                                                        Δημήτριος Αρμακόλλας (1939-2009)

Τη Δευτέρα 27 Μαρτίου το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο διοργανώνει στο Αίθριο του Μουσείου στις 18:00  την πέμπτη κατά σειρά εκδήλωση της ετήσιας δράσης «Γλυπτικός Λόγος».
Η έκθεση σύγχρονης γλυπτικής στο Αίθριο του Μουσείου πραγματοποιείται με επιτυχία από το καλοκαίρι του 2016 σε συνεργασία με το Σύλλογο Γλυπτών Ελλάδος. Κάθε δίμηνο παρουσιάζεται ένα αντιπροσωπευτικό έργο σύγχρονου Έλληνα γλύπτη.

Τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2017 θα εκτεθεί το έργο του Δημητρίου Αρμακόλλα «Κόρη της Θάλασσας». Η εκδήλωση της Δευτέρας περιλαμβάνει παρουσίαση του έργου του εκλιπόντος καλλιτέχνη από τον ιστορικό τέχνης Νίκο Μοσχονά, ενώ στη συνέχεια αρχαιολόγος του Μουσείου θα μιλήσει για ένα αρχαίο έργο της Συλλογής Γλυπτών του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, που συνδιαλέγεται με το έργο του Δημητρίου Αρμακόλλα.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: