ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ-EVENTS ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ - EDUCATIONAL PROGRAMMES Uncategorized

ΕΥΡΩΠΗ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ-EUROPE A COMMON CULTURAL HERITAGE

Πήλινη αττική τριφυλλόστομη οινοχόη. Στον ώμο φέρει εγχάρακτη μια από τις πρωϊμότερες γνωστές ελληνικές επιγραφές. Από την Αθήνα (Δίπυλο). 750-725 π.Χ. (© TAΠΑ/Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο)

Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς
22, 23, 24 Σεπτεμβρίου 2017

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο συμμετέχει στον εορτασμό με δύο ιδιαίτερες εκδηλώσεις:

  • Θεματική σπονδυλωτή περιήγηση για ενήλικες με τίτλο «ΠΟΛ(Ε)ΙΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ».
    Αρχαιολόγοι του Μουσείου θα παρουσιάσουν όψεις της δημόσιας και ιδιωτικής ζωής των πολιτών, εμπλουτισμένες με στοιχεία ενσωμάτωσης, απόρριψης καθώς και εκδηλώσεις κοινωνικής συνοχής. Η δράση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017 στις 10:00 π.μ. Διάρκεια: 2 ώρες. Αριθμός συμμετεχόντων: 25 άτομα. Είσοδος με δελτία προτεραιότητας (θα δίνονται μετά τις 9.00 π.μ.).
  • Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Ταξιδεύοντας στην Αθήνα τον 5ο αι. π.Χ» για μαθητές Δ΄ έως Στ ΄ Τάξης Δημοτικού. Οι μαθητές μέσω της έρευνας στον εκθεσιακό χώρο και βιωματικών δραστηριοτήτων θα ανακαλύψουν την καθημερινή ζωή στην αρχαία Αθήνα με ιδιαίτερη έμφαση στον τρόπο λειτουργίας της Αθηναϊκής Δημοκρατίας. Τέλος θα συμμετάσχουν σε εικαστικό εργαστήρι. Το πρόγραμμα θα διεξαχθεί την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017 στις 10:00 π.μ. Διάρκεια: 2 ώρες.
    Το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου η είσοδος στο μουσείο θα είναι ελεύθερη.
    Πληροφορίες στα τηλ.: 
     213214 4856/-4858/-4866/-4893

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: