ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ-EVENTS ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ-VISITORS Uncategorized

“ΟΔΥΣΣΕΙΕΣ” … ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΜΕΤΑ – “ODYSSEYS” … ONE YEAR AFTER

Παράταση της περιοδικής έκθεσης έως τις 25 Μαρτίου 2018

Οι «Οδύσσειες», η επετειακή  έκθεση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου για τα 150 χρόνια από τη θεμελίωσή του, διέγραψε ένα χρόνο επιτυχημένης πορείας, ταξιδεύοντας χιλιάδες επισκέπτες στις περιπέτειες γνωστών και άγνωστων ανθρώπων, στον δημιουργικό αγώνα τους, στα ίχνη της συλλογικής τους προσπάθειας για  ανάπτυξη και ευημερία.  Από τις 3 Οκτωβρίου του 2016, οπότε και εγκαινιάστηκε έως τις 27 Σεπτεμβρίου 2017, καταγράφηκε ο υψηλότερος αριθμός επισκεπτών των τελευταίων χρόνων στο μουσείο. 538.643 άτομα επισκέφτηκαν τις «Οδύσσειες», σημειώνοντας 24% αύξηση στον αριθμό των επισκεπτών του μουσείου σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2015-16.

Τον πλούτο και τον ενθουσιώδη παλμό των σχολίων που άφησαν Έλληνες και ξένοι επισκέπτες, μπορεί κανείς να διατρέξει στην ηλεκτρονική έκδοση του βιβλίου επισκεπτών (http://www.namuseum.gr/museum/pressreleases/2017/images/e-book-odysseys-1/index.html). «Ταξίδι με μέτρο και τέλος τον άνθρωπο», «Φέρατε στο μουσείο σας την ουσία της ανθρώπινης ύπαρξης» «Η έκθεση μάς κάνει να θέλουμε να ονειρευτούμε και να αναστοχαστούμε» είναι μερικά από αυτά. Η έκθεση προβλήθηκε επίσης επανειλημμένα με πολύ θετικά σχόλια στον ελληνικό και τον διεθνή τύπο.

Απαντώντας στη θερμή ανταπόκριση του κοινού, αποφασίστηκε η παράταση της έκθεσης ως την Κυριακή 25 Μαρτίου 2018. Επιπλέον, για να τιμηθεί για άλλη μια φορά η επέτειος του μουσείου, στις 3 Οκτωβρίου 2017, ανήμερα της τελετής θεμελίωσης του κτηρίου το 1866, στις 11:00 και στις 15:30, αρχαιολόγοι του μουσείου θα υποδεχθούν παλιούς και νέους φίλους για να μοιραστούν ιστορίες και να βιώσουν την ιδιαίτερη εκθεσιακή εμπειρία των «Οδυσσειών». Δηλώσεις συμμετοχής στις Πληροφορίες του Μουσείου (Τηλ: 213214 4856, 213214 4858- ελεύθερη είσοδος για τους συμμετέχοντες).

Υπενθυμίζουμε ακόμη ότι την Τρίτη 3 και 10 Οκτωβρίου θα διεξάγεται το δρώμενο «Οι Πέτρες Μιλούν» στο Αίθριο του Μουσείου, σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών, Αττικής & Αργοσαρωνικού. Νεαροί ηθοποιοί διαβάζουν αποσπάσματα από τη ραψωδία ι της Οδύσσειας, δίνοντας μια φρέσκια και βιωματική αίσθηση του μύθου που οι επισκέπτες μπορούν να συναντήσουν στο ατμοσφαιρικό περιβάλλον της περιοδικής έκθεσης «Οδύσσειες». Η δραματοποιημένη απαγγελία γίνεται σε τρεις γλώσσες (Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά με εναλλαγή κάθε 20΄ περίπου) σε δύο διαφορετικά χρονικά διαστήματα: 11.00 – 13.00 και  17.00 – 19.00. Η είσοδος στο Αίθριο του Μουσείου και η παρακολούθηση του δρώμενου είναι ελεύθερη.

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: