ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ - EDUCATIONAL PROGRAMMES ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ-VISITORS Uncategorized

ΞΕΔΙΠΛΩΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΕΝΟΣ ΣΠΟΥΔΑΙΟΥ ΕΡΓΟΥ ΑΡΧΑΙΑΣ ΥΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ-UNFOLDING THE SECRETS OF AN IMPORTANT WORK OF ANCIENT TEXTILE ART

Το “ύφασμα του άρχοντα από το Λευκαντί”, το μεγαλύτερο και καλύτερα διατηρημένο αρχαίο ύφασμα από την ελληνική αρχαιότητα, παρουσιάστηκε σήμερα, Κυριακή 10 Φεβρουαρίου για πρώτη φορά στην καρδιά του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου.

Εβδομήντα έξι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ταξιδέψουν από τις βασιλικές ταφές των μυκηναϊκών χρόνων, ως τις “ομηρικές ταφές” της Εποχής του Σιδήρου και να μάθουν τα μυστικά ενός σπουδαίου έργου της αρχαίας υφαντουργίας με σπάνια διατήρηση.
Στην παρουσίαση του Κώστα Πασχαλίδη συμμετείχαν η Γεωργιάννα Μωραΐτου και η Στέλλα Σπαντιδάκη (Πανεπιστήμιο Αιγαίου) εκ μέρους της ομάδας των μελετητών του υφάσματος.

3 comments

  1. Πρόκειται για ένα μοναδικό και πολύ σημαντικό αντικείμενο που επιτέλους βγήκε από τις αποθήκες κ θα έχουν την ευκαιρία να το δουν οι επισκέπτες του Μουσείου!

    Like

  2. Πολύ ωραίες και ενδιαφέρουσες οι εκδηλώσεις σας, λυπάμαι που όμως που τις μαθαίνουμε αφότου έχουν γίνει. Μήπως θα μπορούσατε τους followers του blog να τους ενημερώνατε για τις μελλοντικές εκδηλώσεις σας όπως η σημερινή και αυτή που έγινε την περασμένη εβδομάδα για την υφαντική?
    Ευχαριστώ, Μυρτώ

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: