ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ - EDUCATIONAL PROGRAMMES Uncategorized

ΑΡΧΑΙΑ ΤΕΧΝΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Κάθε χρόνο το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο προσφέρει στους μικρούς του φίλους ειδικές εκπαιδευτικές δράσεις κατά τις πασχαλινές διακοπές.

Οι φετινές δράσεις σχεδιάσθηκαν  με αφορμή τη νέα περιοδική έκθεση «Οι αμέτρητες όψεις του Ωραίου» και απευθύνθηκαν σε δύο ηλικιακές ομάδες: παιδιά ηλικίας 6 έως 8 ετών και παιδιά 9 έως 12 ετών.

Προσεγγίζοντας την αρχαία τέχνη είτε μέσα από την «ωραία Μυκηναία» είτε μέσα από την «Τιμοκρίτη» τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να αγγίζουν πτυχές της αρχαίας αισθητικής, να ενεργοποιήσουν την φαντασία, τα ταλέντα και τη δημιουργικότητά τους.

Με την καθοδήγηση της αρχαιολόγου Μαρίας Σελέκου  περιηγήθηκαν στην περιοδική έκθεση και παρατήρησαν από κοντά τα αντικείμενα που σχετίζονται με τις διαφορετικές εκφράσεις της αισθητικής στο πέρασμα των αιώνων. Συνέλεξαν πληροφορίες για την ομορφιά στις αρχαίες κοινωνίες και ανακάλυψαν μέσα από τις παραστάσεις των αγγείων τους αρχαίους μύθους που μιλούν για αυτήν.  Τέλος, συμμετείχαν σε εικαστικό εργαστήρι και με τη βοήθεια της ζωγράφου του μουσείου Νεκταρίας Ρουμελιώτη κατασκεύασαν τα δικά τους μοναδικά έργα τέχνης!

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

1 comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: