ΑΘΕΑΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ-UNSEEN MUSEUM ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ-VISITORS Uncategorized

ΤΟ “ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ” ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ – THE HUMAN AND FRIENDLY FACE OF THE NATIONAL ARCHAEOLOGICAL MUSEUM

63 φίλοι των μοναδικών στιγμών παρακολούθησαν σήμερα την τελευταία παρουσίαση του “υφάσματος του άρχοντα από το Λευκαντί” από τον Κώστα Πασχαλίδη και την Στέλλα Σπαντιδάκη (Πανεπιστήμιο Αιγαίου).

Ο βαθμός της ανταπόκρισης των φίλων μας δημιουργεί την αίσθηση ότι βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο. Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο στοχεύει τα τελευταία χρόνια σε μια αμεσότερη επικοινωνία με τους επισκέπτες του. Απαλλαγμένο από αναχρονιστικές αντιλήψεις και στείρο ακαδημαϊσμό δείχνει το “ανθρώπινο πρόσωπό” του και διοργανώνει εναλλασσόμενες επικοινωνιακές και εκπαιδευτικές  δράσεις που προσφέρουν μια φρέσκια προσέγγιση προς τις αρχαιότητες και μια ουσιαστική γνωριμία με την ιστορία του τόπου μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι  κατά το 2018 πραγματοποιήθηκαν 16 εξωσχολικές δράσεις για παιδιά, 89 εκπαιδευτικές δράσεις για ενήλικες και 21 εκδηλώσεις που παρακολούθησαν συνολικά 14.655 άτομα.
Τους ευχαριστούμε όλους θερμά!

 

 

 

 

 

1 comment

  1. Συγχαρητήρια στο Μουσείο για την εξαιρετική πρωτοβουλία, επικροτούμε την προσπάθεια, ευχόμαστε και ελπίζουμε να συνεχιστεί και να επεκταθεί!
    Θερμές ευχαριστίες στον χειμαρρώδη Κώστα Πασχαλίδη και την εξαιρετική Στέλλα Σπαντιδάκη, που πράγματι, χωρίς ίχνος στείρου ακαδημαϊσμού αλλά με ουσιαστική επιστημοσύνη, με αμεσότητα, με χιούμορ αλλά και στοχασμό, μας συνεπήραν και μας ταξίδεψαν στο χρόνο, μπρος – πίσω στους αιώνες, κρατώντας το νήμα της ιστορίας και του μύθου, ύφαναν τη διαχρονικότητα του πολιτισμού μας και τη συνέχεια της ανθρώπινης σκέψης. Μας χάρισαν ένα ψυχαγωγικό απόγευμα στο μουσείο και μας διέγειραν το ενδιαφέρον ν’ ανακαλύψουμε κι άλλες αθέατες όψεις του πλούτου του.

    Like

Leave a comment